
Tijdens het oogstfeest dit jaar op het Bakery Institute in Zaandam op 16 september staat haver centraal. Haver is helemaal in. Haver is één van de belangrijkste granen in ons Balansbrood®. Haver heeft een lage glycemische index (low-GI), hoge voedingswaarde en onverzadigde vetzuren, waardoor diverse gezondheidsclaims mogen worden toegeschreven aan haver en daarom ook aan ons Balansbrood®.
Sinds 2007 is Balansbrood® een groot succes onder onze klanten. Vele diëtisten, voedingsconsulenten en sportscholen adviseren en promoten ons Balansbrood®. Ook de Weight-watchers heeft ons Balansbrood® de groene code gegeven.
Na alle hypes over het weglaten van brood uit ons eetpatroon, komt men er steeds meer achter dat juist een goed volkoren brood met veel granen juist essentieel is voor een gezonde leefstijl. En vooral een brood dat veel haver, gerst en 100% volkoren meel bevat. Balansbrood® voldoet daar aan ruime mate aan.Uit recentelijk lab onderzoek komen de voordelen van Balansbrood® t.o.v volkoren of spelt duidelijk naar voren.
De opmars van haver komt er aan er wordt steeds meer over dit gezonde graan gepubliceerd
Haver
Onderzoeker dr. Luud Gilissen van de Wageningen UR is al jaren bezig om haver de verdiende plek in de voedselketen te geven: “Haver is niet alleen goed voor kinderen en jongeren. Het eiwit sluit naadloos aan op de behoefte van de mens door het hoge gehalte aan essentiële aminozuren en goede verteerbaarheid. Het is een goede vleesvervanger en veilig voor mensen met glutenintolerantie, het graan heeft een hoog oliegehalte van voornamelijk onverzadigde vetzuren, denk aan gezonde hart- en bloedvaten, de glycemische index is laag bij een hoge voedingswaarde, heeft een gunstig effect bij obesitas en diabetes en het bevat avenanthramides, die bekend staan om hun ontstekingsremmende werking en hun cosmetische en medicinale toepassingen. Maar haver is tegenwoordig vooral uniek en gewaardeerd door zijn cholesterol-verlagende beta-glucanen. Al met al is het niet verwonderlijk dat er maar liefst vijf door de EFSA goedgekeurde gezondheidsclaims op haverproducten van toepassing zijn.” (Bron: “Haver” uit – “bakkerswereld september 2015”)
http://www.wageningenur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Projecten/Haver/Voeding-